Румен Радев: Почит пред паметта на Алексей Навални

0
Президентът коментира кончината на руския опозиционер в социалната мрежа
Президентът коментира кончината на руския опозиционер в социалната мрежа Снимка: БТА

Президентът коментира кончината на руския опозиционер в социалната мрежа

Светът загуби един от най-изявените борци за човешки права и демокрация. Затова е изключително важно да бъдат изяснени всички обстоятелства около смъртта на Алексей Навални в затвора и те да станат достояние на международната общност. Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа "Екс" по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. "Почит пред неговата памет!", допълва държавният глава, предаде БТА.

Руските власти съобщиха днес, че руският опозиционер Алексей Навални е починал днес на 47-годишна възраст в затвора в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда. По данни на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) Алексей Навални е починал след внезапно прилошаване.

"На 16 февруари 2024 г. в поправителната колония № 3 осъденият Навални А. А. се почувствал зле след разходка, почти веднага изгубил съзнание. Веднага пристигнали медицински работници от институцията и бил извикан екип за спешна медицинска помощ", се казва в съобщение на сайта на ФСИН. Според същия източник причината за смъртта на този етап не е установена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари