Румен Овчаров: Не знам докога ще стигнат нервите на хората

0
Като най-големите хитреци решихме да отрежем клона, на който седим, добави бившият енергиен министър
Като най-големите хитреци решихме да отрежем клона, на който седим, добави бившият енергиен министър

"Не знам докога ще стигнат нервите на хората"

Това каза пред БНР Румен Овчаров, бивш енергиен министър.

"В световен мащаб газ има. Въпросът е къде е, как, на каква цена може да бъде доставен в България. Като най-големите хитреци решихме да отрежем клона, на който седим, да изпуснем питомното и да гоним дивото. Днес имаме три пъти по-високи цени на газа. Можем да продължаваме с тези упражнения. Не знам докога ще стигнат нервите на хората да се занимават с простотиите на най-различни случайници, които са яхнали метлата на управлението и се упражняват върху гърбовете им", заяви Овчаров.

Според него трябва да спре неглижирането на единствения и най-евтиния източник на природен газ - "Газпром":

"Трябва да се съобразим с условията, настъпили след указа на президента на Руската федерация. Тези условия се изпълняват от над 60% от страните в Европейския съюз и нищо не им се е случило. Те отказаха да козируват на САЩ и защитиха собствените си интереси, потребители, индустрия".

В предаването "Хоризонт за вас" той призова българското общество да се освободи от непрекъснатото втълпяване на псевдоистини, базирани само на указания от някъде другаде.

"Темата с газа не може да бъде политизирана. Темата е много проста - има ли газ, или няма газ и на каква цена се доставя... Въпрос е защо едно такова дружество като "Булгаргаз" е в такова състояние - в края на годината то беше на печалба, а изведнъж се оказва с 500 млн. лева задължения. Една от причините е, че когато спряха газа на 27 април, вместо да получаваме евтиния руски газ, ние доставяхме газ - пак руски, през гръцките фирми, само че два пъти по-скъп. Само за четири дни "Булгаргаз" загуби 10 млн. лева. Над 60 млн. лева са загубите на дружеството за месец май".

Интервюто с Румен Овчаров можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Мунчо
    Дългият инкасатор е типичен рубладжия. Само забележете (ако още не сте) каква къщурка е вдигнал на самия бряг на морето. Вероятно от рубли. Газпром са рекетьори. Те никога не са ни продавали евтин газ. И за в бъдеще няма да ни продадат евтино.
  • 8
    2
    Бранимир
    Не, Р. Овч. Газ в световен мащаб има достатъчно, ако не за целия свят, то поне за нуждите на Европа. Другото което го има също в изобилие е долна, нагла СПЕКУЛА! Най-много пари се правят в мътни води(години) а последните почти 3 години са точно такива. И е очевидно, че глобалната мафия и на изток, и на запад прави едни много добри пари от цялата тази ситуация. А на "простолюдието" се пробутва мита за енергийна диверсификация и независимост от "чуждо влияние". Блажени са вярващите.
  • 9
    1
    А, бе.....
    Тоя защо не е в затвора?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари