Румен Гечев: Някой е наредил на НАП да не влиза в "Градус"

0
Собственикът е имал специални контакти
Собственикът е имал специални контакти Снимка: БГНЕС / Архив

Собственикът е имал специални контакти

Комисията по ревизията изслуша седем институции за действията, предприети от земеделския производител Светослав Илчовски. Пред депутати той подаде сигнал за корупционни практики. От прокуратурата започнаха проверка.

"Има доказателства - договори и фактури, с които двете фирми – тази на г-н Илчовски и "Градус АД" си купуват и продават една и съща стока. Имаше доказателства за това и се твърдеше, че в тази схема за надуване на кухи обороти са участвали и други дружества", припомни казуса председателят на временната комисия Мая Манолова по време на изслушването.

По време на изслушването на комисията по ревизия на въпрос от Румен Гечев относно това - дали от НАП са били правени редовни проверки през последните 5 години на големи фирми, каквато е "Градус", стана ясно, че "проверката е извършена след сигнала".

След отговора от страна на НАП, Гечев реагира така: "Това е трагедията. Не е имало проверки, защото някой го е било страх да прави проверки. На фирмата "Градус" не са правени проверки, тъй като най-вероятно някой е наредил на НАП да не влиза там, тъй като собственикът е имал специални контакти".

Припомняме, че “Градус“ АД излезе с писмено обръщение по повод разпространени "неверни и подвеждащи обстоятелства за дружеството" от Светослав Илчовски при изслушването му на 5 и 7 май 2021 г. Искът е за обезщетение на неимуществени вреди, вследствие на обидни и клеветнически твърдения в размер на 300 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари