Румъния ни прави дъмпинг на руски туристи

0
Румъния планира да привлече около 100 000 туристи през следващите 2 години
Румъния планира да привлече около 100 000 туристи през следващите 2 години

Румъния започва уникална кампания по привличането на руски туристи към своите курорти с баснословно ниски цени, съобщава в. „Гъндул”, цитиран от BIG5.

Северната ни съседка иска да прикотка потенциалните курортисти, които ще се откажат от турските дестинации по известни вече причини с феноменалните 10 евро за нощувка в хотели с три и четири звезди.

Един от курортите с подобни смешни цени ще е Констанца

„Ние не трябва да изпускаме уникалната възможност, която ни се предоставя от Руската федерация”, заяви шефът на Националната агенция по туризъм Анка Недя.

Румъния планира да привлече около 100 000 туристи през следващите 2 години.

Програмата е замислена така, че да пренасочи руските туристи с много по ниски цени от българските, обясниха от Федерацията за туристическа реклама в Букурещ.

От своя страна България въведе от 1 февруари  единен телефонен номер 0700 20 991, на който всеки руски турист може да получи  информацията, която го интересува за престоя му в Българиятуристически услуги, безопасност, здравеопазване, пътна инфраструктура съобщи преди дни министърът на туризма Христина Ангелкова и уточни, че първата седмица телефонът ще работи в тестов режим.

До месец подобни номера ще има и на английски и немски език. 

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи в България страната ни е въвела  безплатни визи за деца до 16-годишна възраст, а също така е разширила диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.  

Цената на визите обаче не може да се намали едностранно от България,  тъй като са необходими са преговори на ниво Европейски съюз. 

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари