Румъния е в плен на полярен циклон

0
Лошото време затвори пътища и отмени учебни часове
Лошото време затвори пътища и отмени учебни часове Снимка: Инспекторат за извънредни ситуации на Румъния

Лошото време затвори пътища и отмени учебни часове

Жълт код за сняг, виелица и слана е в сила за източната част на страната. Шест милиона румънци са засегнати заради лошото време, съобщава Диджи24. Метеоролозите прогнозират през следващите дни температурите да паднат до -20 градуса.

Заради нулева видимост няколко пътища в източните окръзи Бузъу и Вранча са затворени. Снежна виелица блокира пътища в окръг Васлуй, където поривите на вятъра достигат 80 км/ч. Ниската видимост затруднява движението и в района на Марамуреш, Северна Румъния.

В община Мироняса в окръг Яш учители не успяха да пристигнат навреме за учебните занятия, тъй като бяха блокирани в снега. Следобедните часове в Яш са отменени. Там от вчера вали сняг на парцали. Силни снеговалежи се очакват и в областите Мунтения и Добруджа.

Междувременно две коли заседнаха в снега в окръг Нямц. Наложи се намесата на екип на пожарната, информира Инспекторатът за извънредни ситуации.

44 снегопочистващи машини обслужват републиканските пътища в Румъния. До момента са изразходвани около 400 тона сол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари