Румънец опита да "бутне" 50 лева на русенски полицай

0
Румънски водач се е опитал да подкупи полицаи на пътя Русе - Бяла
Румънски водач се е опитал да подкупи полицаи на пътя Русе - Бяла

Румънски водач се е опитал да подкупи полицаи, съобщиха от ОДМВР - Русе.

На 28 октомври екип на сектор "Пътна полиция"- Русе, работещ по контрол на пътното движение на главния път РусеБяла, в района на километър 13 е спрял лек автомобил „Мерцедес Спринтер“ с румънски регистрационен номер, заради извършено нарушение на Закона за движение по пътищата.

Водачът на автомобила, който се е движела в посока гр. Бяла, не спазил маркировка „М1“ и пътен знак B-24. При проверката станало ясно, че колата управлява румънски гражданин на 48 години, като той представил на униформените само застраховка зелена карта, свидетелство за регистрация на МПС - румънски образец и лична карта.

Служителите му поискали да представи и свидетелство за управление на МПС. Тогава водачът се върнал до автомобила си и при повторното отиване до служебния автомобил с всички документи, ги подал на единия от полицаите, заедно с банкнота от 50 лева.

За случая е подаден сигнал в РУ – Две могили, на място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР, уведомена е и прокуратурата, а мъжът е задържан по ЗМВР до 24 часа.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл.304а от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари