Росен Христов: Планираме по-мащабен ремонт на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

0
България става незаобиколим фактор в сигурността на Югоизточна и Централна Европа
България става незаобиколим фактор в сигурността на Югоизточна и Централна Европа Видео: NOVA

България става незаобиколим фактор в сигурността на Югоизточна и Централна Европа

Един от парогенераторите на Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” постоянно дава дефект. Планираме да извършим по-мащабен ремонт и да спрем с тези аварийни спирания. Ние го изключваме, когато достигне до 10 пъти под допустимото ниво. Няма никаква опасност – нито проблеми с реактора, нито изтичане на радиация”. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” енергийният министър Росен Христов и допълни, че предстои планов ремонт на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Азербайджан планира да увеличи двойно износа на газ за Европа до 2027 г., обяви президентът на тази страна Илхам Алиев. Според Христов, България печели от увеличение на няколко направления – този проект е да увеличим капацитета на вече съществуваща газопреносна мрежа от България през Турция до Централна Европа. Финансово печелим от транзитни такси по трасето, допълни Христов. По думите му България става незаобиколим фактор в сигурността на Югоизточна и Централна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари