Росен Христов: Ако не изпълним договора с „Газпром“, дължим умопомрачителни санкции

0
Може да си стигне до арбитраж и до санкции на стойност милиарди левове, коментира енергийния министър
Може да си стигне до арбитраж и до санкции на стойност милиарди левове, коментира енергийния министър Снимка: bTV

Министърът заяви, че преговори с „Газпром“ ще бъдат подновени, ако не се намери газ на по-изгодна цена

Ако България не усвои 3 милиарда куб метра газ по договора с „Газпром“ до края на годината, може да си стигне до арбитраж и до санкции на стойност милиарди левове, коментира енергийния министър Росен Христов, предаде bTV 

Към момента страната ни е използвала една трета от количеството. Въпреки това, министърът заяви, че преговори с „Газпром“ ще бъдат подновени, ако не се намери газ на по-изгодна цена и подчерта, че синьото гориво от Русия е второто най-евтино след азерското.

„Ако не изпълним договора, дължим някакви умопомрачителни санкции от порядъка на милиарди. От друга страна по договора можем да получим газ, един от най-евтините в момента, който може да се намери в момента. И ние това нещо го поставяме на въпрос дали да го използваме, или не. Разбирам че има геополитика, но икономиката си е икономика - да не ги смесваме“, каза енергийният министър Росен Христов.

Той инспектира днес край Хасково работата по завършването на интерконектора Гърция - България. Той е поканил на работно посещение колегите си от Гърция и Румъния през следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Mihg
    ТОЗИ, толкова явно личи, че някой му е сложил тази реч в устата!!! А газпром като не ни доставя газ, няма ли неустойки за тях? ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ!!! Съвсем излудяха тия политически лизогъзници!!!
  • -1
    5
    номер 3 е рядка руска дрисня,...
    Да го духаш боклук! :) Марш в РаZZия
  • 0
    4
    до 3
    Раковски русофоба българофоб ли е бе майка ти деба изсрана? Да не си ял американски пишки че ги бълнуваш нон стоп
  • -1
    3
    1 и 2 са американски...
    Четете това, българофоби/русофоби, американски отрепки такива: Васил Велев: "Грантополучатели лъжат безогледно за евтиния американски газ. Правителството трябва да поднови отношенията с "Газпром". Да, не е морално да се купува директно, а е морално да се купува пак руски газ, ама през посредници с няколкостотин милиона по-скъпо за тези месеци, т.е. няколкостотин милиона повече изхарчени пари на българските потребители. Т.е. морално е да получаваме тези субсидии, изработени от тези страни с евтин руски газ, а не е морално да получаваме газ като тях. Още една странна логика. Не е морално да получаваме руски газ на добра цена, морално е да го получаваме с 30 % по-скъпо. И последно – не е морално да купуваме директно руски газ, но е морално да купуваме руски петрол и след като другите страни от ЕС спрат да го правят. Специално си издействахме такава клауза.". - > https://glasove.com/na-fokus/vasil-velev-grantopoluchateli-lazhat-bezogledno-za-evtiniya-amerikanski-gaz-pravitelstvoto-tryabva-da-podnovi-otnosheniyata-s-gazprom
  • 1
    2
    аз
    Газпром не си изпълни договора, не ние!!! Червени боклуци
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари