Ромско гето краде ток от светофар

0
Наскоро обаче някой им откраднал кабела
Наскоро обаче някой им откраднал кабела

София си има ново ромско гето, настанено край Околовръстно шосе.

Жителите му, 35 на брой, са изгонени от предния си дом, също гето, от общината преди 2 месеца. Селцето има агрегат, но ток си набавяли и от близкия рекламен билборд и светофар. Наскоро обаче някой им откраднал кабела, вързан за билборда.

Няколкото колиби са изградени от картон, дърво и всякакви други отпадъци. Част от обитателите признават, че имат големи къщи из селата, но там няма препитание, съобщи  още bTV.

„Пак ще си ги вдигаме колибите, защото на село е голям глад. А и на село няма какво да се прави, нямаме земи, не гледаме животни. Какво ще правим в селата? Ще ходим да крадем желязо и да ни тикнат в затвора ли?”, разказва един от обитателите новото гето, 22-годишният Георги Димитров.

На село може да нямат животни, но в София си имат - зайци, кокошки, коне. Това е така, защото ромите си "беряли" желязо, пластмаса и т.н., с които да изхранват себе си животните. Самият Георги обяснява, че работи тук – „като 99”, но не влиза в подробности какво точно означава това. Като цяло не е ясно какво работят и останалите хора тук.

Според кмета на район „Студентски” Димитър Делчев, проблемите с подобни импровизирани поселища са много чести. В много случаи се оказва, че някое незаконно поселище е разтурено, но неговите обитатели съвсем скоро се появяват отново наблизо.

Сегашната акция е вече 23-тата. Предстои да се извърши една и в началото на септември, както и още една през ноември.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари