Рокери от цялата страна изпратиха загиналия Иво от Русе

0
Рокери от цялата страна изпратиха загиналия Иво от Русе

Десетки рокери от цялата страна се събраха днес в Русе, за да изпратят в последния му път своя събрат Ивайло Андреев, информира "БГНЕС",

36-годишният член на мотоклуб "Тъндърс" загина в събота вечерта на пътя Русе-Бяла, след като не успя да се размине с турски ТИР, предприел изпреварване на друг тежкотоварен камион.

Поклонението пред Иво и опелото се състояха в църквата "Св. Вознесение", където служи отец Георги, също запален рокер от клуб "Тъндърс". Облени в сълзи, рокерите се простиха с Иво, който оставя вдовица и малко дете. Те поставиха в храма специална кутия за набиране на дарения за семейството на загиналия. Рокерите изпратиха приятеля си с шествие от мотори, като затвориха за кратко международното шосе, за да може да се придвижи колоната от църквата по пътя към гробищен парк "Басарбово".

Присъстващите мотористи са категорични, че е крайно време да се направи нещо, за да спре войната по пътищата с участието на ТИР-ове. Те обмислят да се направи блокада на граничните пунктове и по магистралите, като искането е да се забрани и да се спазва ограничението за движение на тежкотоварните камиони в почивните дни, особено през лятото. "Това, което се случи с Иво, си е истинско убийство", коментираха рокерите.

36-годишният Ивайло Андреев е пътувал заедно с още четирима рокери към събора в Полски Тръмбеш. Малко преди разклона за София на пътя Русе-Бяла, на ляв завой, те се озовават пред два ТИР-а, които се изпреварват. Оказва се, че на този завой има прекъсната линия, която позволява подобна маневра, но пък платната са само две. В опита си да избегнат сблъсъка, момчетата попадат в банкета, като всичко става за секунди.

При падането Иво, който е бил пръв в колоната, загива на място. Рокерите, пътували след тази група, веднага са сигнализирали на тел.112. Шофьорът на турския ТИР е спрян едва на разклона за село Николово от полицията. Той е казал, че не е разбрал за произшествието.

Мъжът е задържан в русенския арест, като днес се очаква да се гледа евентуално удължаване на мярката.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари