Рок-изложба в Русе

0
Популярният художник Огнян Балканджиев ще представи 50 шаржа на рок знаменитости
Популярният художник Огнян Балканджиев ще представи 50 шаржа на рок знаменитости

Китарите на някои от най-големите рок виртуози ще могат да видят русенци и гостите на града. Това ще се случи по време на рок-изложба, която ще бъде открита от 17 ч. на 1 юли във фоайето на Доходното здание.

На практика инструментите ще са умалени копия на оригиналите, дело на Митака Данчев, информира ТОП НОВИНИ.

Интересът му към инструментите е възникнал преди повече от 13 години, заедно с любовта му към рок музиката. Оттогава до днес през свободното си време той е произвел над 100 мини-китари, като за всяка от тях отделял поне по няколко дни. За целта проучва предварително всички нейни детайли с помощта на интернет и специализирани каталози и едва тогава се заема със същинската работа. Сред творбите му има копия на китарите на Ерик Клептън, Брайън Мей, Ингви Малмстийн и Джими Хендрикс, а една от любимите му и до днес остава марков „Фендер Стратокастър“.

За изображенията на популярните лица на притежателите им пък в своя неподражаем стил пък ще се погрижи популярният художник Огнян Балканджиев, който ще представи 50 шаржа на рок знаменитости.

Към двамата автори се присъединяват Диан Максимов – китара, Петър Стаменков – китара, Пресияна Маркова – саксофон, Валентин Цанев – китара, Мария Атанасова – китара и Юлиян Данчев – перкусии.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари