Родители защитиха агресивните учителки в детска градина в Бургас

0
Директорката коментира скандалния случай с насилие, упражнено от две учителки върху малки деца
Директорката коментира скандалния случай с насилие, упражнено от две учителки върху малки деца

"Нямам нито устен, нито писмен сигнал за случилото се в група "Мики Маус".

Така директорката на детската градина "Брезичка" в Бургас коментира скандалния случай с насилие, упражнено от две учителки върху малки деца, съобщава Actualno.

Директорката призна, че е имало идея за видеонаблюдение в градината и точно възпитателките от "Мики Маус" не са искали групата да е част от този проект. Сега Светла Петрова, една от заснетите със скрита камера, е в болничен и той ще бъде проверен – дали е истински. Нейната версия е, че децата тренирали народен танц и в него имало упражнения с пръчка.

"Сега е добре, говорим с нея, ще има психолог, което много ни облекчава, защото е стресирана". Това заяви Мария Гюзелева, майката на едно от децата, които са основни "герои" в скандалното видео с насилие в детска градина "Брезичка" в Бургас.

По думите на Гюзелева, дъщеря ѝ започнала да проявява необяснима агресия – физическа и вербална. Постепенно станало ясно, че учителката Светла Петрова я е биела, а за другата възпитателка – Милена Иванова, малкото момиченце казвало, че няма да каже. Майката, обаче, защити останалите възпитателки, като беше категорична, че дъщеря ѝ ходела при определени госпожи с голямо желание и любов.

 Друга майка – на детето, на което Милена Иванова удря шамар и нарича "тъпунгер", разказа, че оставила детето си в тази детска градина заради медицинска сестра, която е много добра. А трета майка каза, че имала много добри впечатления от персонала и не вярвала на момченцето си, че било удряно по главата.

От понеделник, 5 февруари, детската градина ще е с ново ръководство, ще има и психолог, който да работи с децата от група "Мики Маус". Има и съгласие в градината да има видеонаблюдение, което може да бъде изградено за седмица.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари