Родители настояват да се изградят тротоари край НСА

0
Твърдят, че децата, които спортуват в академията, са изложени на риск
Твърдят, че децата, които спортуват в академията, са изложени на риск Видео: NOVA

Твърдят, че децата, които спортуват в академията, са изложени на риск

Родители настояват да се изградят тротоари около НСА в София. Разказват, че всяка вечер там се образуват задръствания, а точно тогава оставят децата си да спортуват.

Всяка вечер тук трафикът е изключително интензивен, тъй като тук преминават не само хора, които отиват в НСА, а въобще има много сериозен трафик”, разказа Маргарита Доганджийска, родител, предаде NOVA.

Родителите са изпратили петиция до кмета на район „Студентски ”.

Огромният проблем е това, че хората се движат по улицата заедно с автомобилите, образуват се задръствания, а това създава опасност както за шофьорите, така и за пешеходците, които нямат друг избор, освен да се движат по пътното платно”, разказа още Маргарита Доганджийска.

Това, което прави районът в момента е следното. Този тротоар, който не е изграден към момента по улица „Ширков” до „Борис Стефанов”, ние вече сме го възложили на фирма изпълнител. Поради атмосферните условия в момента изпълнението е до средата на април. Другият тротоар, който сме го възложили до арката на НСА, е със същата дата на изпълнение”, обясни инж. Арсо Хавальов, главен инженер на СО-район „Студентски”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари