Родилка чака да пробият пътя за Разград

0
Родилка чака да бъде пробит тази сутрин пътя Исперих – Разград
Родилка чака да бъде пробит тази сутрин пътя Исперих – Разград Снимка: БГНЕС

Родилка чака ротори да пробият тази сутрин пътя Исперих – Разград.

Всички усилия са съсредоточени там, заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг за състоянието на пътищата рано тази сутрин, предаде  БГНЕС.

Ограничено е движението на всички моторни превозни средства в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Шумен. Ситуацията там остава тежка, призна Павлова.

Автомагистрала „Тракия” и днес остава затворена от Зимница до Бургас. Разрешава се движението на по АМ „Тракия” в участъка от София до пътен възел Зимница.

По магистрала „Хемус” движението на тежкотоварни автомобили на територията на Област София се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин. Затворена за всички моторни превозни средства е магистралата на територията на област Шумен и Варна.

Всички останали магистрали са почистени и движението е без проблем.

С изключение на Прохода на Републиката, всички планински проходи на територията на страната за затворени за всички превозни средства.

На територията на страната 295 насели места са без електрическо захранване или 75 хиляди абонати на трите ЕРП-та осъмнаха на тъмно на Ивановден.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение” без захранване са 3 селища, в районите на Благоевград и Кюстендил. Авариите са настъпили тази сутрин след 05.00 часа, районите са слабо населени и трудно достъпни. За отстраняване на авариите работят 110 екипа.

На територията на „EVN-Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 50 населени места, в общините Сливен, Карнобат, Нова Загора и Стара Загора. Най-голяма част от авариите са в Сливенско поради силни ветрове и обледеняване, които водят до скъсване на електропроводите. Работят 30 екипа.

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 242 населени места – в районите на Добрич, Силистра, Шумен. В рамките на дружеството авариралите електропроводи са 68, екипите, които работят за отстраняване на авариите са 114.

Снощи, в 17.45 часа в столицата, аварира магистрален топлопровод на територията на Люлин – микрорайони 3, 4 и 5. В 02.00 часа аварията е отстранена и е възстановено топлоподаването към 330 абонатни станции.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари