Робот пече 160 кюфтета на час

0
Голямо ядене на кюфтета се очертава след въвеждането на иновацията в производството
Голямо ядене на кюфтета се очертава след въвеждането на иновацията в производството

Американска верига за бързо хранене ще внедри робот за приготвяне на бургери. За целта тя обедини усилията си със стартъп за роботи базиран в Пасадена (Калифорния)

Проектът все още е експериментален и ще бъде реализиран само в едно от заведенията, в Чикаго, през септември тази година, съобщава Канал 3

Автоматизираният асистент е наречен Флипи и е оборудван с елемент на изкуствен интелект. Роботът може да разположи полуготовия продукт върху гореща повърхност и да обърне бургера. Според „Мисо Роботикс“, роботът използва термични сензори, за да определи степента на изпичане на парчетата месо. Той също е необходим, за да се сведе до минимум контакта на работника с хранителния продукт.

Флипи приготвя около 160 бургера на час и благодарение на изкуствения интелект ги подобрява всеки път. Сред недостатъците на робота е невъзможността да подгрява кашкавала, да нарязва останалите съставки и да оформя завършен сандвич. Засега това могат да правят само хора.

Според портала TechCrunch внедряването на нововъведението няма да доведе до оптимизация на производството и уволнение на служители. На Флипи се възлагат надежди да съкрати времето за готвене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари