Роберт Хабек: Германия ще сключи договор с ОАЕ за доставката на втечнен газ

0
Три държави в Персийския залив ще посети канцлерът Олаф Шолц
Три държави в Персийския залив ще посети канцлерът Олаф Шолц Снимка: © AP Photo / Pool / Kay Nietfeld

Три държави в Персийския залив ще посети канцлерът Олаф Шолц

Това съобщи вицеканцлерът и министър на икономиката Роберт Хабек, предава БНР.

Три държави в Персийския залив ще посети канцлерът Олаф Шолц - Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства, в опит да финализира договори за доставка на втечнен газ за преодоляване на зависимостта от Русия.

"Следващата седмица канцлерът е на посещение в Обединените арабски емирства и със сигурност ще подпише договори. Но има и други държави в Африка и Азия, които могат да ни доставят втечнен газ", обяви министърът на икономиката Роберт Хабек, който подчерта значението на ускореното изграждане на терминали за втечнен газ на Балтийско и Северно море.

"Въпреки това трябва да пестим газ и да се надяваме на топла зима", призна Хабек.

Газохранилищата в Германия са запълнени до 90 процента, съобщи още вицеканцлерът. Затова вече не се купува газ на свободния пазар на всяка цена, отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    ами нали като строихте северен-2 размахвахте пръст на сащ, че втечнения газ не е екологичен и ще влоши екологичната обастановка в страната, за разлика от газообразния природен, Руски. май, май екологията отиде набързо подяволите и вече за да се направи напук, ще сд горят въглища, смет и всякакъв втечнен боклук. после да не скимтите, че климата се прецаквал, като ви изтряска поредното наводнение ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари