РИК - Русе ще обяви първите данни за избирателната активност в 11:45 часа

1
Втора пресконференция ще бъде дадена и в 16:45 часа
Втора пресконференция ще бъде дадена и в 16:45 часа Снимка: БГНЕС

В 11-а секция в Глоджево се премина на вот с хартиени бюлетини.

Това се случи дори след намесата на техниците, които за съжаление не успяха да се справят с проблема. Дефектът се оказва, че се отнася до четеца на устройството и съответно невъзможност картите да бъдат разпознати и впоследствие да заредят интерфейса, съобщават от Областна администрация - Русе. Решението за преминаването към гласуване с хартиени бюлетини бе взето съвместно от Районната избирателна комисия и ЦИК. Припомняме, че за проблема стана ясно още рано сутринта.

Секциите в област Русе са общо 342, като 324 от тях са стационарните. В 292 от тях се гласува машинно. До момента никъде другаде не съобщават за възникнали проблеми. В Глоджево секциите са общо шест, като право на глас имат 3 489 души. В проблемната секция се оказва, че правото си на вот могат да упражнят 517 човека. Сега те вместо с машина ще гласуват на хартия. Въпреки това не се очакват проблеми с гласуването, както и при приключването на изборния ден.

Припомняме, че е предвидено пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат днес от 11:45 ч. и 16:45 ч. в Кръгла зала на Община Русе. За 21:00 ч. се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване.

Тя ще се проведе в „ОЗК Арена“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари