Режисьорът Жан-Франсоа Д'Онт: В Русенска опера открих екип със сърце и душа

1
Съвременният прочит на операта "Мефистофел" на Ариго Бойто впечатли ценителите на сценичното изкуство в крайдунавския град
Съвременният прочит на операта "Мефистофел" на Ариго Бойто впечатли ценителите на сценичното изкуство в крайдунавския град Снимка: Дарик радио

Съвременният прочит на операта "Мефистофел" на Ариго Бойто впечатли ценителите на сценичното изкуство по време на премиерата на въздействащия спектакъл в Русе.

Режисьор на спектакъла е Жан-Франсоа Д'Онт, който работи в сътрудничество с ко-режисьорката Михаела Панайнте. Диригент - Сунай Муратов, сценографията е дело на художника Иван Токаджиев, а костюмите – на Анна-Мария Токаджиева.

Ролята на Мефистофел е поверена на русенския бас Емил Желев, Елена е сопраното Цветелина Василева, а теноровата партия на Фауст изпълнява Петър Костов. В спектакъла участват хорът, оркестърът и балетът на Държавна опера – Русе.

Мащабният спектакъл ще бъде представен отново на русенска сцена на 22 октомври от 19.00 часа. Диригент този път ще е Маестра Вилиана Вълчева.

Обмисля се и в България и чужбина, каза в ефира на Дарик радио режисьорът Жан-Франсоа Д'Онт. За работата му с екипа на Държавна опера - Русе и за съвременния прочит на класическите опери, чуйте повече в интрервюто с Жан-Франсоа Д'Онт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари