Ревизоро: Полицаите с водни пистолетчета ли да отидат във фабрика за нелегални цигари?

0
По думите му престъпният бизнес с нелегални цигари няма как да съществува без политически протекции
По думите му престъпният бизнес с нелегални цигари няма как да съществува без политически протекции Снимка: Веселин Боришев / Клуб Z

Очаквам да се задържат сегашните нива при борбата с контрабандата на цигари, но очаквам това да се случи и при горивата.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро.

"14 млрд. лева за последните четири години са извадени на светло, разкрити са 30 фабрики за нелегални цигари", заяви той.

"Онзи ден ме попитаха защо полицаите са отишли в една от разкритите фабрики за нелегални цигари с автомати. Аз питам – при този, който има нелегален бизнес за милиони, с водни пистолетчета ли да отидат", посочи Димитров.

По думите му престъпният бизнес с нелегални цигари няма как да съществува без политически протекции. Сигурен съм, че ще се продължи по веригата и че след разкриването на фабриките за нелегални цигари много хора страдат, подчерта Ревизоро.

Една такава фабрика печели около 200 млн. лева на година. Никой не иска да изпусне такива пари и битката ще е голяма, каза още Емил Димитров.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари