Ревизоро: Пестим всяка капка вода от язовирите

0
Емил Димитров даде брифинг за състоянието на язовирите и осигуряването на вода
Емил Димитров даде брифинг за състоянието на язовирите и осигуряването на вода

Емил Димитров даде брифинг за състоянието на язовирите и осигуряването на вода

Излезе информация, че водата от язовирите за питейна вода минавала през ВЕЦ-ове, за да се произвежда електроенергия. Това съвсем не е вярно. Пестим всяка капка и се стремим по всякакъв начин да бъдем полезни. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров на брифинг относно състоянието на язовирите и осигуряването на вода за нуждите на населението, земеделието и енергетиката, предаде NOVA.

Министърът изнесе информация за всички язовири за напоителни цели и прилежащите към тях ВЕЦ-ове. Според него от години много от тях не произвеждат ток.

"Притокът на язовир Ястребино е много малък. Постоянно даваме средства за него. През цялата година задоволяваме целите на земеделци и граждани, но в момента се колебаем дали да дадем още средства", обясни Димитров.

Той обясни, че е предупредил земеделците, че е възможно до няколко години да настъпи водна криза в местата край язовир Ястребино. Според министъра в момента водоемът е пълен на 24%. На 41% пък бил пълен язовир Тича. Димитров обяви, че водата от него се пази, за да може да стигне за поне две години напред.

"С протести язовир не се пълни. Това се прави с разумно управление, но не можем да управляваме времето", добави министърът.

Относно Жребчево Емил Димитров заяви, че в язовира от години няма вода. А причината била сушата и няма откъде да се пълни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари