Ремонтират тенис корта в Парка на възрожденците

0
Новите тенис кортове ще са факт до 2 месеца
Новите тенис кортове ще са факт до 2 месеца Видео: БНТ

В Русе започна ремонт на тенис на корта в Парка на възрожденците, който от години е в окаяно състояние.

През последните 3 десетилетия любимото място на русенци беше занемарено и бавно се рушеше, информира БНТ.

Повече от 30 години теренът за тенис на корт в Парка на възрожденците пустееше, казва управителят на Общинското предприятие „Спортни имоти” в Русе Веселин Богданов. Причината не беше че няма желаещи да спортуват, а лошото състояние на обекта.

Веселин Богданов – управител на ОП „Спортни имоти” – Русе: „Само името му беше тенискорт. Това беше асфалтова площадка. Растителност избила във фугите на асфалта, оградата беше полусъборена. Преминаваха деца, които играеха на тази площадка.”

За да има повече места в града, където децата, а и по-възрастните любители на тениса да спортуват, общината сключи договор с клуб „Приста 2011”, който започна ремонт за 80 000 лева.

Стефан Митев – председател на Тенис клуб „Приста 2011”: „Четири корта ще има с нормални размери и един за мини тенис, за деца до около 6годишни. Ще бъдат с клей настилка. Ще има сграда, в която ще се помещават съблекални, бани тоалетни и заведения.”

Новите тенис кортове ще са факт до 2 месеца, казва Стефан Митев. В клуб „Приста 2011” тренират 80 деца, но надеждите са с новото съоръжение броят на спортуващите тенис на корт в Русе да се увеличи.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари