Ремонтът на алеите в Парка на възрожденците започна

4
Прокарват се и нови трасета с кабели, които да захранят и осветят района
Прокарват се и нови трасета с кабели, които да захранят и осветят района Видео: Русе Медиа

Прокарват се и нови трасета с кабели, които да захранят и осветят района

Обещаният от община Русе ремонт на част от алеите в Парка на възрожденците вече е започнал. В района зад разцепената гробница на Захари Стоянов се премахва асфалтовото покритие и се изнася каменната фракция, която е била основа за полагането на асфалта, предава Русе Медиа.

Наред с това се прокарват и нови трасета с кабели, които да захранят и осветят парка през тъмната част на денонощието. Интересно е едно от решенията на майсторите - в даден момент траншеята достига до масивна подземна бетонна конструкция, която прилича на стар проход под земята. За да прокарат кабела, те са пробили с къртач дупки в бетонния проход в двата му края и така са избегнали заобикалянето му.

Ремонтът на парка трябваше да изчака, докато общината получи всички разрешения от Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като Паркът на възрожденците е национален паметник на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Захариев
    Пълен фарс! Разцепена е нечия кметска глава която си разхождаше децата там. Кучешкият парк....
  • 2
    2
    Цецо
    Парка на младежта е заприличал на лунен кратер, а в този обграден кучкарник около вазата, никой не развежда кучета.
  • 4
    1
    Qiuyt
    Стига с тоя парк на възрожденците! Все ремонти там. А в парка на младежта кога? По алеите има кратери,не дупки! Няма асфалт,дори и камъни. Директно газиш в кал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари