Започна ремонт на тенис корта в Парка на възрожденците

0
Веселин Богданов: Само името му беше тенис корт. Това беше асфалтова площадка
Веселин Богданов: Само името му беше тенис корт. Това беше асфалтова площадка Видео: БНТ

В Русе започна ремонт на тенис корта в Парка на възрожденците, който от години е в окаяно състояние.

През последните 3 десетилетия любимото място на русенци беше занемарено и бавно се рушеше, предаде БНТ.

Повече от 30 години теренът за тенис на корт в Парка на възрожденците пустееше, казва управителят на Общинското предприятие „Спортни имоти” в Русе Веселин Богданов. Причината не беше, че няма желаещи да спортуват, а лошото състояние на обекта.

Веселин Богданов – управител на ОП „Спортни имоти” – Русе: „Само името му беше тенис корт. Това беше асфалтова площадка. Растителност избила във фугите на асфалта, оградата беше полусъборена. Преминаваха деца, които играеха на тази площадка.”

За да има повече места в града, където децата, а и по-възрастните любители на тениса да спортуват, общината сключи договор с клуб „Приста 2011”, който започна ремонт за 80 000 лева.

Стефан Митев – председател на Тенис клуб „Приста 2011”: „Четири корта ще има с нормални размери и един за мини тенис, за деца до около 6 години. Ще бъдат с клей настилка. Ще има сграда, в която ще се помещават съблекални, бани, тоалетни и заведения.”

Новите тенис кортове ще са факт до 2 месеца, казва Стефан Митев. В клуб „Приста 2011” тренират 80 деца, но надеждите са с новото съоръжение броят на спортуващите тенис на корт в Русе да се увеличи.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари