Ремонтът на булевард "Придунавски" приключва през април

2
Ще продължат строителните дейности по парковата зона на кея и по самата кейова стена
Ще продължат строителните дейности по парковата зона на кея и по самата кейова стена Видео: БНТ

Крайдунавският булевард е само първата част от мащабния проект за реконструкция на русенската зона край кея.

В промяната на крайбрежната ивица се влагат близо 26 милиона лева европейско финансиране.

По обновения булевардПридунавски" вече са поставени парапети, сменено е уличното осветление и се чертае вертикалната маркировка - казва заместник-кметът по устройство на територията Димитър Наков, цитиран от БНТ.

Димитър Наков - заместник кмет по устройство на територията: Имахме готовност и бяхме направили опит при добри атмосферни условия „Придунавски" да го пуснем още до края на 2018 година, но... още през ноември месец паднаха първите снегове.

От общинската управа допълват още, че ремонтите по 4-те улици-„Райко Даскалов", „Славянска", „Баба Тонка" и „Църковна независимост", които са пряко свързани с обновения булевард, също ще бъдат приключени и русенци ще могат да ги ползват. Предвидено е движението по него да е в двете посоки.

През следващите месеци обаче, ще продължат строителните дейности по парковата зона на кея и по самата кейова стена, допълва заместник-кметът Наков. Изграждането на предпазното съоръжение обаче, до момента освен от атмосферените условия, зависи и от още един съществен фактор.

Димитър Наков - заместник кмет по устройство на територията: В случая обаче сме зависими и от капризите... на река Дунав, чието ниво има пряко влияние върху изграждането и рехабилитирането на кейовата стена.

Затова изграждането на предпазната стена ще продължи и догодина. Когато то приключи обаче, Русе ще има нов пътнически терминал, на който ще акостират целогодишно както големи пътнически кораби, така и малки катери . Непосредствено до кейовата стена ще бъде обособено и специално яхтено пристанище.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари