Ректорът на Русенския университет става "Почетен гражданин на град Русе"

0
Ректорът на Русенския университет става "Почетен гражданин на град Русе"
Снимка: БГНЕС

Общински съвет - Русе прие предложението на група общински съветници от всички политически групи за удостояване на проф. дтн Христо Белоев със званието „Почетен гражданин на град Русе“.

Основание за направеното предложение е значимият принос на проф. Белоев за утвърждаването на Русенския университет „Ангел Кънчев“ като водеща образователна институция, за издигане нивото на висшето образование в образователната система в България, за развитието на стопанския, културния и социалния живот в град Русе“. Това гласи предложението внесено от засл. проф. д-р Васил Пенчев, проф. д-р Никола Михайлов, проф. д-р Росен Иванов, Бедрос Пехливанян, Иван Иванов, Искрен Веселинов, Пламен Цветков, Борислав Българинов, Мирослав Славчев, Айлин Абилова, доц. д-р Сашо Нунев, д-р Анастас Георгиев.

В подкрепа на това 12-те старейшини са изброили редица факти от неговата дейност, свързани с развитието и издигането на международния престиж и признание на Русенския университет и град Русе. Отбелязано е още, че характерно за проф. Христо Белоев като гражданин на Русе и Ректор, е неговата иновативност и мащабност на идеите му, както и стремежът към тяхното реализиране.

Бе прието и отделно предложение за създаване на работна група, която да се занимава с актуализиране и прецизиране на правилата и критериите за избор, изискване за предварително разглеждане на предлаганите личности за почетен гражданин от страна на работна група или от Председателския съвет, брой на обществени организации, които застават зад определено предложение и др.

Групата ще се състои от общинските съветници проф. Христо Белоев (БСП), д-р Теодора Константинова (ДСБ), Орлин Дяков (ГЕРБ), Владислав Атанасов (ГЕРБ) и арх. Силвия Алексиева (БСП), и общинските експерти Искрен Илиев и Елена Петрова. Ръководител на групата ще бъде Орлин Дяков.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари