Предлагат ректора на Русенския университет за Почетен гражданин на Русе

0
Предлагат ректора на Русенския университет за Почетен гражданин на Русе
Снимка: БГНЕС

Предложението за удостояване на проф. дтн Христо Белоев със званието "Почетен гражданин на град Русе" е внесено от 12 общински съветници от всички групи в местния парламент в Русе.

Основание за направеното предложение е значимият принос на проф. дтн Христо Белоев за утвърждаването на Русенския университет „Ангел Кънчев“ като водеща образователна институция, за издигане нивото на висшето образование в образователната система в България, за развитието на стопанския, културния и социалния живот в град Русе. Това гласи предложението внесено от засл. проф. д-р Васил Пенчев, проф. д-р Никола Михайлов, проф. д-р Росен Иванов, Бедрос Пехливанян, Иван Иванов, Искрен Веселинов, Пламен Цветков, Борислав Българинов, Мирослав Славчев, Айлин Абилова, доц. д-р Сашо Нунев, д-р Анастас Георгиев.

В подкрепа на това 12-те старейшини са изброили редица факти от неговата дейност, свързани с развитието и издигането на международния престиж и признание на Русенския университет и град Русе. Отбелязано е още, че характерно за проф. Христо Белоев като гражданин на Русе и ректор, е неговата иновативност и мащабност на идеите му, както и стремежът към тяхното реализиране.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари