Ръководството на Русенския университет посети Китай

3

Ректорът проф. Пламен Кангалов и зам.-ректорът доц. Десислава Атанасова проведоха срещи в Пекинския университет

Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов и зам.-ректорът доц. д-р Десислава Атанасова бяха на визита в Китай. Те бяха част от делегацията от България, която бе представена от ректори и преподаватели в четири български университета – Софийски, Пловдивски, Русенски и Тракийски университет, както и директори и зам.-директори на средни училища със засилено изучаване на китайски език, съобщават от Русенския университет. Делегацията посети Пекинския университет за чужди езици, в който се обучават студенти на 101 езика, сред които е и българският. Проведена беше среща със студенти бакалаври и магистри, които са избрали да изучават български език. Те споделиха мотивите си да изберат нашия език.

След емоционалната среща с проговорилите български език китайски студенти, посещението продължи с работна среща с проф. Сун - заместник-ректор на университета и проф. Занг - директор на международния отдел. Обсъдени бяха възможностите за съвместни проекти, научни форуми и обучения.

Делегацията присъства и на работна среща в Центъра за езиково образование и сътрудничество в Пекин.

В програмата беше включено посещение на Средно училище "Юстан" в Пекин, където делегацията се запозна с историята, традициите и материалната база. Директорът и зам.-директорите представиха накратко процеса по обучението. За тях особено важно е ежедневно да се споделят постиженията на всеки ученик в изложбените кътове и да се стимулира работата в екип на средношколците. Основен приоритет на ръководството е и всеки ученик да пътува поне веднъж по обмен по време на обучението си. Имат сключени договори със 162 средни училища от Япония, тъй като изучаваният от всички първи чужд език е японският. От направената снимка на българската делегация с най-изявените ученици на гимназия "Юстан", ще бъде част от музейната сбирка, в която са представени фотографии с всички международни делегации.

Визитата в китайската столица е по покана на Института Конфуций в София. Аксиния Колева – директор на Институт Конфуций също бе част от българската делегация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Stoian
    Паразитите от университета,доста ниско ниво,от пьрвобитни и прости студенти,голяма част и бьлгарски не могат правилно да говорят,срам,срам
  • 5
    6
    до 5
    Мъдрите са казали : Оптимистите учат английски, песимистите турски, а реалистите учат "Калашников". Подай ми другия пълнител, моля!:)
  • 6
    5
    мандарин
    Колко пъти да ви се казва да учите мандарин вместо английски. На който не му се учи мандарин да учи суахили.
  • 6
    4
    .....статуквото...
    ......в действие....
  • 2
    3
    И правилно.
    Ами то това павликенско-делиорманко сборище, дето се води "университет", си е подразделение на комунягите, що да не обменят опит с братски Китай, дето снабдява агресора Путлер с военна помощ! Сган червена, и мутрите ви криви и гадни даже.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари