Рекордьорът Теодор Цветков раздаде близо 1000 картички с послания на русенски деца

0

Кампанията “Добрият пример. И ти можеш” привлече с каузата си благодетеля Илиян Русев - Скури

Родители на деца със специални потребности имаха възможност да се срещнат и разговарят с Илиян Русев - Скури, отдал се на водна рехабилитация при деца с увреждания. Срещата бе в рамките на кампанията „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“, а родителите зададоха множество въпроси за развитието на малчуганите във водна среда и присъстваха на едно от заниманията на Скури с деца на басейна на Спортното училище. В срещата се включи и шампионът по плуване и ММА Костадин Енев.

Прогресът на деца със специални потребности, и дори на възрастни, зависи много от възможността да имат периодични занимания във водна среда”, заяви Илиян Русев. През последните години той упорито се бори чрез фондация “Александър Русев” в Русе да бъде изграден водно-рехабилитационен център в помощ на деца с увреждания.

В Деня на толерантността над 20 доброволци от различни класове на училище “Олимпи Панов” разговаряха с Теодор Цветков. По време на първата опознавателна среща през октомври те зададоха много въпроси на плувеца - рекордьор на Гинес и получиха картички за спомен от гостуването му. Теодор тогава отправи предизвикателство към тях - сами да помислят за доброволческа инициатива, която да реализират заедно. В отговор децата дадоха много идеи, свързани с екология, толерантност, спорт, творчество, опазване на ресурсите и др. Доброволците гласуваха коя от идеите да реализират в близко бъдеще и единодушно решиха да зарадват възрастни хора в нужда с коледни картички, съобщиха от Община Русе.

Резултатът от кампанията „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“ е близо 1000 раздадени картички с послание и автограф, детски усмивки и стиснати ръце, стотици информирани граждани. Тя е по инициатива на партньора по проекта – Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ и си постави за цел цветно да илюстрира добрите примери в развитието на децата и техните постижения чрез участието им в различни събития. Значимостта на всяко дете без оглед на неговия произход, етнос, здравословно състояние или социално положение е водеща ценност и стои в основата на политиките в областта на образованието на Община Русе.

*Кампанията „ДОБРИЯТ ПРИМЕР. И ТИ МОЖЕШ“ е част от дейност № 6 на проект BG05М9ОР001-2.056-0007-2014BG05М2ОР001-С01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на община Русе“. Той се изпълнява от Бенефициента - Община Русе в партньорство със Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Синчец“, ДГ „Незабравка“ и ОУ „Олимпи Панов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари