Рекорден брой нелегални мигранти залива Германия

1
Общо 92 119 души са влезли нелегално в Германия в периода януари-септември 2023 г.
Общо 92 119 души са влезли нелегално в Германия в периода януари-септември 2023 г. Снимка: БТА / АП

Общо 92 119 души са влезли нелегално в Германия в периода януари-септември 2023 г.

Броят на нелегалните мигранти, влезли в Германия през септември, достигна 21 366, което е най-високият брой от февруари 2016 г. насам, съобщава "Дойче веле". Германия е една от най-популярните дестинации за нелегални мигранти в Европа.

Общо 92 119 души са влезли нелегално в Германия в периода януари-септември 2023 г., което означава, че е напълно възможно до края на годината да бъде надвишен рекордът от 112 000, влезли нелегално през 2016 г. Повечето от нелегалните мигранти, влезли в Германия през септември, са от Сирия, Афганистан и Ирак.

Натискът върху политиците да разработят ефективна политика по миграцията се засилва. В петък канцлерът Олаф Шолц заяви, че "в крайна сметка ще започнем да депортираме, тези, които нямат право да останат в Германия".

Лидерът на консервативната опозиция Фридрих Мерц също призовава за по-твърда политика по миграцията. Той предложи намаляване на броя на хората, на които легално се позволява да дойдат в страната.

Очаква се дебатът за миграцията да бъде една от водещите теми в немската политика през следващите месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до третия
    Държиш се и мислиш като идиот. Нали за да идат до Западна Европа ще минат от тук. А виждашги, крадат, убиват, изнасилват. Или на теб ти е безразлично дали ще изнасилят жена ти, сестра ти, дъщеря ти. Може би искаш теб да изнасилят. Ей, тук българите сме просто племе, не е вяжно колко аз съм зле, важното е на Вуте да е по зле
  • 1
    3
    Браво!!!
    Много добре!!! Пожелавам на западна европа по 100,000 на месец да получават от 2024 - нова година, нов късмет. И също им пожелавам ако може до 2030 имигрантите да станат мнозинство и направо да ги задушат и европейския съюз да се разпадне и да станат мюсюлмански държави всичките (само от западна европа, разбира се, балканите да си останат така както са си, все пак имигрантите тук не искат да идват, понеже не могат да облажат).
  • 3
    2
    Възмутена
    Меркел ги покани, за подкрепа на трудовия пазар, но не позна...
  • 5
    1
    Arbeit macht frei
    Аууууу, че много мюслита и негра ще шибат белите, руси, немски кобилки! Че и татковците им ще намажат, предвид релитията на ония безскруполните цигани! Адолф със сигурност се върти в гроба! Но както се казва: Willkommen in €uropa!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари