Регистрирате се в хотела, а колата ви изчезва!

0
"Паяците" в курортите работят ударно, не жалят и колите на гостите на хотелите
"Паяците" в курортите работят ударно, не жалят и колите на гостите на хотелите

Паякът, който вдига неправилно паркирани коли, е впрегнат в битката за туристи по морските курорти в разгара на летния сезон.

Оплакване за това е стигнало дори до националния омбудсман Мая Манолова, пише „Монитор”.

Наред с жалбите от самите граждани, че масово им прибират колите и след това ги цакат с 60 лв. такса, собственици на хотели в Златни пясъци се оплаквали, че наказателната акция всъщност се правела избирателно за гостите само на някои от тях. 

А паякът работел ударно – още докато се чекира туристът на рецепцията и возилото му се прибирало. „Аз не мога да вляза в контекста на тази междуфирмена разправия, не ми е и работа“, обясни Манолова. 

По думите й тя можела да се намеси доколкото става въпрос за защита на интересите на гражданите, но не и да регулира взаимоотношения в бизнеса. За да защити туристите обаче, омбудсманът подготвя в момента препоръка до Народното събрание за изготвяне на законодателна промяна, с която да се разпише, че вдигането на неправилно паркирани автомобили ще се извършва задължително в присъствието и на полицаи. 

За да е ясно, че има все пак представител на държавата, на силовото министерство, който да следи цялата тази дейност да се извършва законосъобразно и с едни и същи правила по отношение на всички“, аргументира се Манолова. 

Тя побърза да подчертае, че предвижда тази мярка да важи само за курортите от национално значение. Омбудсманът отчете, че в началото на туристическия сезон паякът се оказал най-оборотното предприятие. И напомни, че според хората на място той работел със завидна скорост, като на всеки 5 минути вдигал по 2 коли.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари