Регионалният министър: МС обяви бъдещата магистрала от Русе до Велико Търново за национален обект

3
Подробният устройствен план е готов
Подробният устройствен план е готов Видео: БНТ

МС обяви бъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново за национален обект

Това каза след заседанието на кабинета регионалният министър Иван Шишков, предава БНТ.

Подробният устройствен план е готов и другата седмица ще бъде одобрен от него със заповед, с което започва истинската процедура по отчуждаване и изграждане на магистралата. В момента има идеен проект до Бяла.

"С това решение сме направили част от онова действие, с което трябва бавно и методично да ликвидираме 10-годишния хаос, който цареше в строежа на пътищата и да въдворим правов и планов ред в цялото изграждане", каза той.

Тази магистрала е от най-важният транспортен коридор север-юг, който е със значение не само в България, но и в цяла Европа.

МС одобри съгласие за изменение в общия устройствен план на София. Реши и разширяването на третия метродиаметър на София. Той ще минава през Военната академия, ул. "Гео Милев", "Арена Армеец" и до "Цариградско шосе". Ще е 6 км и ще е с 6 метростанции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари