Реджеп Ердоган: Работата за доставки на газ от Черно море тече денонощно

1
Планирано е от находището Сакаря да се добиват около 10 милиона кубични метра газ на ден
Планирано е от находището Сакаря да се добиват около 10 милиона кубични метра газ на ден Снимка: Mustafa Kamacı / AA

Планирано е от находището Сакаря да се добиват около 10 милиона кубични метра газ на ден

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща, че в понеделник ще бъдат обявени нови данни за проекта за доставка на газ от находището Сакаря в Черно море, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Той говори днес на церемония по откриването на редица обекти в Ерзурам, Източна Турция.

Работата по доставката на газ от находището в Черно море продължава денонощно. В понеделник ще бъдат обявени нови данни за енергоресурсите, каза Ердоган.

Той увери, че разработката на черноморското газово находище ще бъде последвана от нови "положителни новини" в енергетиката.

Според турските власти газовите резерви в находища в Черно море са около 540 милиарда кубични метра. Най-голямото находище е Сакаря, чиито запаси надхвърлят 400 милиарда кубични метра. В началния етап се планира от находището Сакаря да се добиват около 10 милиона кубични метра газ на ден или от 3,4 до 4 милиарда годишно. До 2027-2028 г. дневният обем на добива на газ трябва да достигне 40 милиона кубични метра, а годишните обеми да нараснат до 15 милиарда кубични метра, отбелязва ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари