Реджеп Ердоган: С президента на България искаме да укрепим нашата солидарност, като двама съюзници в НАТО

1
Реджеп Ердоган се похвали, че с Румен Радев са направили преглед на отношенията си в Истанбул, става ясно от пост на турския президент в Twitter.
Реджеп Ердоган се похвали, че с Румен Радев са направили преглед на отношенията си в Истанбул, става ясно от пост на турския президент в Twitter. Снимка: Getty Images

Реджеп Ердоган се похвали, че с Румен Радев са направили преглед на отношенията си в Истанбул, става ясно от пост на турския президент в Twitter.

"Срещнахме се с президента на България Румен Радев в Истанбул и направихме преглед на нашите развиващи се и задълбочаващи се отношения. В този момент, когато Балканите и глобалната система, са изправени пред големи предизвикателства, ние искаме да укрепим допълнително нашата солидарност, като двама съюзници в НАТО", пише президентът на Турция, цитиран от Actualno.com.

"Надявам се визитата на г-н Радев да бъде от полза за нашите страни и нашия регион. От свое име и от името на моя народ предавам най-сърдечни поздрави на приятелския и съюзен български народ", написа в Twitter Ердоган.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile İstanbul’da bir araya geldik, gelişen ve derinleşen ilişkilerimizi gözden geçirdik.

Balkanlar’ın ve küresel sistemin büyük meydan okumalarla karşılaştığı şu dönemde iki NATO müttefiki olarak dayanışmamızı daha da güçlendirmek istiyoruz. pic.twitter.com/Q4Zd1eOtwq

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) December 9, 2022

Междувременно турският президент отчете, че инвестициите на турските бизнесмени в България са надхвърлили 2.3 млрд. евро. "Миналата година търговският ни обем достигна 6 млрд. долара. Нашата обща цел е да увеличим това до 10 млрд. долара за кратко време", пише още Ердоган.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари