Реджеп Ердоган: Обещавам да премахна инфлацията от живота на гражданите!

0
През следващите месеци постепенно ще въведем допълнителни мерки за намаляване на неравенството в доходите на работещите, заяви президентът на Турция
През следващите месеци постепенно ще въведем допълнителни мерки за намаляване на неравенството в доходите на работещите, заяви президентът на Турция Снимка: Фейсбук

През следващите месеци постепенно ще въведем допълнителни мерки за намаляване на неравенството в доходите на работещите, заяви президентът на Турция

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че правителството му работи за възстановяване на покупателната способност в страната и за намаляване на високите разходи за живот, като обеща да „премахне инфлацията от живота на гражданите", съобщи „Хюриет“, цитиран от БГНЕС.

Икономическите тежести, произтичащи от световната криза, също оказват неблагоприятно въздействие върху баланса на вътрешните пазари и инфлацията в страната, подчерта президентът по време на пресконференция след заседание на кабинета в столицата Анкара.

Днес ние приемаме някои икономически предизвикателства в нашата страна. Въпреки това притежаваме и решителност, опит, потенциал и цялостна програма за преодоляване на тези проблеми", коментира Ердоган.

Борбата на правителството с инфлацията ще обхваща две направления, състоящи се от надзор на неправилните и незаконни практики, от една страна, и прилагане на мерки и разпоредби, от друга.

Инфлацията, предизвикана от различни фактори, като например увеличените данъци за възстановяване след земетресението, повишаването на заплатите на държавните служители, минималната работна заплата на работниците и пенсионерите, постепенно ще намалява с течение на времето, добави президентът.

През следващите месеци постепенно ще въведем допълнителни мерки за намаляване на неравенството в доходите на работещите."

Турският лидер също така подчерта, че основният приоритет на правителството в икономиката е да повиши благосъстоянието на всички граждани до най-високото възможно ниво.

Посочвайки силното увеличение на резервите на Турската централна банка, Ердоган заяви, че резервите са се увеличили от 98,5 млрд. долара в края на май до над 116 млрд. долара към 11 август.

Според турския държавен глава международните инвеститори следят отблизо положителното развитие на турската икономика. "Те също така са започнали да разбират, че мрачната картина, която се чужди сили се опитваха да нарисуват чрез клеветнически кампании срещу Турция в навечерието на изборите, е неоснователна", отбеляза Ердоган.

Подчертавайки, че подписаните през миналия месец споразумения със страните от Персийския залив на стойност над 50 млрд. долара показват доверието, което се изпитва към страната му, Ердоган заяви: „Ще видим, че дългосрочните преки инвестиции ще се увеличат още повече през следващия период."

"За тази цел ще насърчим преминаването към деноминация на турските лири в банковите депозити и ще ускорим стъпките за консолидиране на резервите. Целта ни е да засилим икономическото функциониране, насочено към заетостта и производството, като съживим този вял напоследък кредитен механизъм", посочи президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари