Редовно претоварени камиони рушат пътищата

4
Претоварени камиони рушат асфалта в Русенско
Претоварени камиони рушат асфалта в Русенско Снимка: ТВН

Претоварени камиони рушат асфалта в Русенско

Наш читател сигнализира за сериозен проблем, който води до влошаване на пътната инфраструктура. Милен Георгиев е забелязал, че недобросъвестни превозвачи системно извършват транспорт с тирове и камиони, които са с тегло, надвишаващо значително допустимото. Транспортът се извършва вътрешно в страната. Георгиев обяснява, че на границите има кантари, които измерват теглото на влизащите и излизащите камиони и ако има претоварване, се налага сериозна глоба. 

В резултат от системното неглижиране на този проблем, пътищата се рушат, асфалтовата настилка се троши, образуват се коловози. Всички  нередности по инфраструктурата се заплащат с пари на данъкоплатците.  Възстановяването на пътищата се случва рядко и е доста скъпо. "Контролът на теглото на превозвания товар, трябва да се извършва от ДАИ с представител на АПИ", заявява Милен Георгиев. И допълва:

“Такъв липсва – от години не сме виждали такива групи (постове), особено по второкласните и третокласни пътища – там такива постове никога не сме виждали“. Като лоши примери той посочва пътя, свързващ с. Иваново (Русенска област) с пътя Русе – Бяла. Пътят  Иваново - Две Могили  е на сериозни вълни.  „Замисляли ли сте се, каква би била причината, за да не бъдат извършвани такива проверки и дали има корупционна практика към контролиращите органи от страна на превозвачитe?“ пита Георгиев.

Според него е крайно време активно да се намесят полиция, прокуратура и ако се налага и ДАНС, за да бъде спрянo това безумие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари