Реакторите за "Белене" изядоха парите за ремонт на пътя Русе - Бяла

1
До края на годината, страната ни трябвало да плати близо 2 милиарда лева, за поръчаните преди 10 години реактори
До края на годината, страната ни трябвало да плати близо 2 милиарда лева, за поръчаните преди 10 години реактори

"Пари за ремонт на пътя Русе – Бяла няма, „изядоха“ ги реакторите за Белене."

Това каза в отговор на журналистически въпрос при посещението си в Басарбовския манастир премиерът Бойко Борисов.

По думите му, до края на годината страната ни трябва да плати над 2 млрд. лв. за поръчаните преди близо 10 години реактори, за да не плаща главозамайващите лихви.

"1,2 млрд. живи пари платихме за американските централи. За двата реактора, които Женева ни осъдиха да платим, първоначално някъде около 800 млн. живи пари от бюджета ще извадим да дадем. И това се дължи на тези две правителства, които са подписали тези договори. Вместо да правим пътища, да даваме на пенсионери, на хора с увреждания, 2, 5 млрд. живи пари ще дадем за две абсолютно корупционни сделки“, коментира Борисов.

Премиерът каза още, че се надява глобата, наложена от Регионалната инспекция по околната среда и водите на „Монтюпе“ да бъде потвърдена от съда, ако се докаже, че френският завод е замърсителя на въздуха над града.

Министър-председателят беше днес в с. Басарбово, където откри реновирания централен площад на селото. Стойността на ремонтните дейности на площада е 26 200 лева. Изградени са нови поливни инсталации, алеи, както и нова чешма – подарък от РКС – Русе.

След това премиерът посети Басарбовския манастир – единствения действащ скален манастир у нас. Там той разгледа новопостроената църква „Свето Преображение Господне“, която утре ще бъде официално осветена.  След дългогодишния застой на строителството, манастирската църква беше завършена с помощ, отпусната от държавата.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари