Развигор Попов пребори тежко заболяване

0
„След химиотерапията на Развигор много се притесняваме за всичко. Дори престанахме и да работим така активно", разказва Мими Иванова
„След химиотерапията на Развигор много се притесняваме за всичко. Дори престанахме и да работим така активно", разказва Мими Иванова Снимка: БНТ, стоп кадър

„Хванахме всичко в много начален стадий, но се боим за него“, признава Мими Иванова

Развигор Попов е успял да пребори страшна диагноза, сподели неговата половинка на сцената и в живота Мими Иванова пред Ретро.бг.

Тя разкри, че композиторът бил добре, но двамата още се притеснявали да предприемат пътуване до Берлин, където е дъщеря им Ина заедно с внучката им, заради Ковид ситуацията и емоционалното състояние на Попов.

„След химиотерапията на Развигор много се притесняваме за всичко. Дори престанахме и да работим така активно. Все пак хванаха всичко в много начален стадий, но за човек, който не е боледувал изобщо, това го срази. Чисто емоционални последствия имаше. Така че няма как да пътуваме. Боим се заради него“, разказва Иванова за здравословното състояние на съпруга си.

В момента двамата са си взели почивка от творческия им живот. Не приемат участия и не водят школата за деца таланти, която основаха преди много години в София. Заради коронавируса известно време преподавали онлайн, но се наложило да прекратят интернет уроците, защото много от учениците им били болни и не можели да се включват в занятията. Очаквали с нетърпение поредната вълна на вируса да утихне и пак да се върнат към нормалното си ежедневие.

Обичаният дует се сблъска челно с Ковид още в началото на пандемията. Мими и Развигор минаха през коронавируса през 2020 г., но впоследствие решиха и да се ваксинират. Певицата сподели, че е преминала по-тежко през инфекцията. „Беше страшно това, което преживях заради Ковид-19. Дълго време поддържах температура, тресеше ме и не можех да си стоя на краката. С мъка стигнах до лабораторията, където ми правиха изследването. Добре, че мъжът ми беше с мен, защото едва се държах права. По време на лечението отслабнах с 5 килограма“, разказа Мими.

За разлика от нея Развигор нямал треска и висока температура, нямал и отпадналост. Даже късно разбрал, че въобще е положителен. Малко след това обаче му открили заболяването, заради което минал през тежко лечение.

Заради липсата на работа в момента музикалното семейство разчита на спестяванията си, голяма част от които вложиха, за да си купят нов мезонет в столицата, както и на пенсиите си. От точно година насам те получават и по 350 лева като награда от Министерството на културата за заслугите им в музиката и изявите в легендарния конкурс „Златният Орфей“. Те ще им бъдат плащани всеки месец в рамките на още 2 години. Допреди това Мими и Развигор вземаха жълти стотинки пенсия заради проблеми с документацията и недоказан стаж. След прекратяването на наградния, отново ще им бъде върнат старият размер пенсия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари