Разследват внезапна смърт на професор Марио Митов

0
Той бе преподавател в ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград
Той бе преподавател в ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград Снимка: ЮЗУ "Н. Рилски"

Той бе преподавател в ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград

Полицията ще разследва внезапната смърт на преподавателя в ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград проф. Марио Митов. Той почина внезапно в дома си на 18 март. Близките му отложиха погребението и настояха за аутопсия, която установи, че причината за смъртта му е вътрешна черепно-мозъчна травма. Тя може да се получи от падане или удар, но разследващите ще трябва да установят от какво е, пише вестник "24 часа".

За смъртта му съобщиха колегите му от катедра „Химия" на Природо-математическия факултет.

Проф. Митов е роден на 2 март 1963 г. в гр. Свищов. Дипломира се с отличен успех като инженер-химик по специалността „Електрохимични производства и източници на ток" във ВХТИ – София през 1985 г. През 2000 г. защитава дисертационен труд за придобиване на ОНС „Доктор" на тема „Електрохимично поведение на наночастици, получени чрез борхидридна редукция". През 2007 г. спечелва конкурс за доцент, а през 2012 г. е избран за редовен професор по „Обща и неорганична химия" към катедра „Химия" на Югозападния университет.

Проф. Митов четеше лекции по „Обща и неорганична химия", „Физикохимия", „Електрохимия" и други специализирани курсове в Природо-математическия факултет на Югозападния университет, чийто заместник-декан беше. Има множество участия на национални и международни научни форуми, автор и съавтор е на над 110 научни публикации, широко отразени в световната научна литература.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари