Разследват произхода на открити край Плевен отпадъци

0
Ще се търси връзка между складираните отпадъци на площадката в Плевен и задържания преди по-малко от месец боклук в Италия
Ще се търси връзка между складираните отпадъци на площадката в Плевен и задържания преди по-малко от месец боклук в Италия Снимка: bTV

Полицията разследва произхода на голямо количество отпадъци, складирани на площадка в Плевен. 

По случая вече има образувано досъдебно производство под надзора на местната прокуратура.

Ще се търси връзка между складираните отпадъци на площадката в Плевен и задържания преди по-малко от месец боклук в Италия, информира БНР.

В града пристигна главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който не изключва възможността боклукът да е внос от Италия.

От отдел „Екология“ в община Плевен са се опитали да направят проверка преди дни, но в празничното време частното дружество, на чиято територия са отпадъците, не е работило. Официално съобщение има само от Регионалната инспекция по околната среда и водите, в което се уточнява, че е получен сигнал от граждани.

Проверката установила, че става дума за регламентирана площадка на „Феникс Плевен“ ЕООД – дружеството има разрешително за третиране на неопасни отпадъци от 2013 година, издаден от инспекцията. Площадката на фирмата е инспектирана пет пъти миналата година, като последната инспекция е извършена на 19 декември. До момента е установено, че няма нарушение на екологичното законодателство.

За какво става дума и каква е днешната акция  - свързана ли е с тази фирма, ще стане ясно по-късно следобед, когато главният секретар на МВР Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова ще дадат съвместен брифинг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари