Разпръснаха с водни оръдия демонстранти в Нидерланидия

1
Те излязоха по улиците на протест срещу частичния локдаун
Те излязоха по улиците на протест срещу частичния локдаун Снимка: ЕПА / БГНЕС

Нидерландската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрация на недоволни от частичния нов локдаун в страната.

Вчера премиерът Марк Рюте обяви рестрикции върху работното време на заведения, магазини и различни услуги, информира БНР.

Нидерландия е само една от държавите в Европа, където в момента ограничителни мерки заради коронавируса влизат отново в сила заради нарастване на новите случаи. На други места ограниченията засягат неваксинираните граждани, но нидерландските власти наложиха от стария тип мерки, като провеждането на спортни събития без фенове. Баровете, ресторантите, кафенетата и супермаркетите ще затварят в 8 часа вечерта, а магазините, в които не се продават стоки от първа необходимост, и места като казината ще работят до 6 часа вечерта. Домашните събирания са ограничени до 4-ма души.

Това доведе до протестите по улиците на Хага, при които полицията използва водни оръдия, след като част от тълпата ги замеряше с камъни. В Нидерландия 73 процента от пълнолетните са ваксинирани срещу коронавируса. Броят на дневните нови случаи в момента надхвърля 16 хиляди.

Въпреки новата пандемична вълна нисък е броят на починалите с вируса - през последните дни около 30 на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари