Разпънаха военна палатка пред болница "Медика"

1
В нея близките на пациентите могат да им оставят надписани пакети, тъй като не са допускани в сградата на лечебното заведение
В нея близките на пациентите могат да им оставят надписани пакети, тъй като не са допускани в сградата на лечебното заведение Видео: Русе Медиа

УМБАЛ „Медика“ е готова за действие в усложнената епидемиологична обстановка.

Още преди седмица бяха изградени триажни пунктове пред сградата на болницата, а в неделя бе разпъната и военната палатка, където близките на пациентите да им оставят надписани пакети, информира Русе Медиа.

През триажните пунктове преминават всички, които искат да влязат в сградата на лечебното заведение. Там се измерва температурата чрез нови безконтактни термометри и се провеждат се анкети за досег с пътуващи или завръщащи се от чужбина. Персоналът е със специално работно облекло, а служителите на регистратурите имат и защитни очила. Работата с пациенти със симптоми на остри заразни заболявания ще се осъществява чрез специални защитни гащеризони и маски с филтър. Защитните облекла, маски и ръкавици са подсигурени за първо време.

Потоците са разделени, като са определени 2 отделни входа само за персонала и 2 входа за пациенти. В болницата ще извършва четирикратна дезинфекция, а на входовете на сградата са поставени стойки с диспенсери за дезинфектант, с който пациентите, при влизане, да почистват ръцете си.

Лечебни заведения „Медика“ вече са изградили сектор, който да се използва при необходимост за лечение на пациенти с COVID-19. Дейността на звеното ще започне, според указанията на министъра на здравеопазването, след като бъде издадена заповед. Секторът е приведен в готовност през миналата седмица и ще бъде съобразен с всички изисквания, които бъдат поставени. Готовността и наличната апаратура, с която лечебни заведения „Медика“ разполага са заявени при срещите на Областния оперативен щаб във връзка с вируса в началото от месец март насам.

Без да призовава за помощ, „Медика“ е получила такава под формата на доброволци, които са в готовност. От ръководството на лечебните заведения изказват искрена признателност към тези истински българи, готови да се притекат на помощ на нуждаещите се. Това дава надежда, че преодоляването на кризата ще направи хората единни и отговорни в грижата си за обществото. Болница „Медика“ е получила  доброволни дарения от медицински маски, шлемове и други необходими материали. Те също са описани и скоро ще бъдат публично оповестени, тъй като към момента още фирми продължават да се свързват с болницата с желание да помогнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари