Разкриха двама крадци на велосипеди в Русе

0
Още двама са уличени за кражба от имот в Касева чешма
Още двама са уличени за кражба от имот в Касева чешма Снимка: архив

Разкрити кражби - полицаи от Второ РУ са установили двама извършители на кражби от входове на блокове в Русе.

На 1 февруари във Второ РУ в Русе е заведена преписка по повод заявление за кражба, извършена на адрес на ул. Плиска в Русе. По данни на тъжителя, за времето от 11:00 ч. на 23 януари до към 09:30 ч. на 25 януари, от общо помещение на партерен етаж във вход на блок е бил откраднат детски велосипед, с марка "Ultra", с което е нанесена щета в размер на 180 лева. В хода на предприетите действия по случая, криминалистите от Второ РУ са установили като извършител на престъплението 46-годишен мъж от Русе. По описа на Второ РУ, по случая се води проверка с оглед извършено престъпление по чл.194 от НК.

На 11 февруари във Второ РУ е постъпила жалба, за това че 10 срещу 11 февруари - между 19:30 и 06:50 ч., след прерязване на метална проволка е бил откраднат велосипед с марка "Cross", модел "Speedster" на стойност 370 лв., който е бил оставен заключен на етажна площадка в блок на ул. Мала планина в Русе. В хода на извършените по сигнала оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите са влезли в дирите на извършителя на деянието и като такъв е бил уличен 31-годишен русенец. По случая във Второ РУ е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Служители на участъка в кв. „Чародейка“ са установили извършителите на взломна кражба от имот в Касева чешма. Според постъпило заявление в полицията, за периода 9-17 януари т.г., след разбиване на врата на вилна постройка е проникато в имот, намиращ се в кв. "Касева чешма" в Русе , местността "Липака". След взлома от имота е извършена кражба на различни вещи, между които - електрожен, дрелка, тример, бензинопил, съдове, домашен алкохол, дрехи и др. По сигнала е била образувана преписка с оглед данни за престъпление по чл.195, ал.1 от НК и по него са започнали работа служителите от участъка в кв. „Чародейка“, при Второ РУ. В хода на провежданите оперативно-издирвателни мероприятия полицаите са попаднали на техни познайници и като извършители на посегателството са били уличени двама русенци на 34 и 31 г. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари