Разкъсана облачност и повишение на температурите в петък

0
През почивните дни ще преобладава слънчево време
През почивните дни ще преобладава слънчево време

През почивните дни ще преобладава слънчево време

През нощта над западната половина на страната ще преобладава ясно време, над източната облачността ще е значителна, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На отделни места ще има слаби валежи, предимно от дъжд, но до сутринта ще спрат. В източните райони ще духа слаб северен вятър, в останалите места ще е почти тихо.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 2° и 3°, в София - около 0° и в отделни райони отново ще има условията за слани.

Утре облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната половина на страната - значителна, предимно ниска и на места там сутринта видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

По Черноморието преди обяд ще има значителна, предимно ниска облачност, сутринта на отделни места видимостта ще бъде намалена. След обяд облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е разкъсана, преди обяд в източните райони - предимно значителна, но ще е почти без валежи. До обяд ще духа до силен вятър от север-североизток, след обяд ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В събота над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Вятърът ще стане южен, все още ще е слаб. Ще започне затопляне, но сутринта в събота с ясно и почти тихо време, минималните температури в много райони ще са под 0° и ще има слани.

В неделя вятърът ще се усили и затоплянето ще е по-съществено; максималните температури ще са между 16° и 21°. По-късно през деня от северозапад ще започне увеличение на облачността, което през нощта срещу понеделник ще обхване страната. В Северозападна България ще завали дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари