Разгледаха идейния проект "Хемус" от Ябланица до пътя Ловеч – Плевен

0
Регионалният съвет за развитие на Северозападен регион имаше заседание в областния град
Регионалният съвет за развитие на Северозападен регион имаше заседание в областния град

Регионалният съвет за развитие на Северозападен регион имаше заседание в областния град

Обсъден е идеен проект за доизграждане на автомагистрала "Хемус" от Ябланица до връзката с пътя ЛовечПлевен. Информацията за проекта бе представена във вторник от експерт от Областна администрация Ловеч. Това стана по време на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, съобщи пресцентърът на областната управа.

Заседанието бе открито и ръководено от областния управител на област Ловеч и председател на РСР  Милко Недялков. Взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и на Агенция за социално подпомагане.

Представител на консепта БП ЕООД представи процеса по изготвяне на последваща оценка на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2007-2013 г. Обсъдена и приета беше годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за 2015 г.

На заседанието беше проведена дискусия по прилагане Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация. Представена беше информация относно изпълнението на одобрените за финансиране проекти с регионално и местно значение от Северозападен район по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.        

Представител на Агенция за социално подпомагане представи оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. Всички участници в срещата апелираха в следващото заседание на Регионалния съвет да присъстват и първостепенни представители на ресорните министерства. 

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари