Разгадаха мистерията със зелената котка

0

Зелената котка във Варна се превърна в сензация не само в цялата страна, но и извън пределите на родината ни. Веднага заваляха предположения, че животинката е станала жертва на вандали, боядисали козината й в зелено. Оказа се, че причината въобще не е човешка жестокост. Или поне не директно.Според хората от квартала котето само боядисало кожата си, предпочитайки да спи в безстопанствен гараж, пише Impact Press Group.

Собственикът на помещението не е в страната, като вътре е била оставена зелена боя от предишни строителни дейности. Котката влизала в гаража през малък отвор и се цапала със зелената боя, докато спи.

Впоследствие разнася цялата боя из козината си, докато се ближе в опит да се изчисти. Вечерното леговище на животинката се намира само на 50 метра от Медицинския университет. Много хора са се опитвали да я хванат, но тя е крайно недоверчива и винаги бяга далеч.

Някои от живеещите в квартала допълниха, че миналата година по същото време котката отново е била боядисана в зелено, което индикара, че боята не е токсична за тялото й.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На времето имахме безплатно образование и безплатна медицина!
- Е, нищо де, сега поне имаме безплатна работа!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари