Разбиха нарколаборатория - 8 задържани

1
Специалната полицейска операция е проведена в петък в Сливен/Снимката е илюстративна
Специалната полицейска операция е проведена в петък в Сливен/Снимката е илюстративна

Нарколаборатория е разкрила полицията в Сливен. Това стана ясно по време на брифинг на ОД на МВР – Сливен и Окръжна прокуратура-Сливен, предаде Агенция „Фокус”.

Специалната полицейска операция е проведена в петък.

„Тогава на място са заловени осем човека”, съобщи директорът на ОД на МВР-Сливен старши комисар Чавдар Божурски. Във вила в местността „Мацулка“ двама братя – Хасан Ю. и Сали Ю. заедно с Ахмед А. от Ичера, Златан А. от Ямбол и Георги Р. от Карнобат произвеждали метамфетамини. Заловени са още двама мъже и момиче, родено през 1991 година.

Във вилата са открити 20 грама аметамфетамин, лаборатория с пълно оборудване, прекурсори, 150 г ефедрин, 1 кг червен фосфор и други. Намерени са и две незаконни пушки и газов пистолет. По-късно при обиск в апартамента на Хасан Ю. са открити 10 г метамфетамини, както и дневник с дълговете на наркозависимите.

„Образувано е бързо досъдебно производство за производство и разпространение на наркотици, както и за държане на прекурсори”, уточни окръжният прокурор Пламен Стефанов и посочи, че наказанието в този случай е от две до десет години лишаване от свобода. Хасан Ю. е задържан за 72 часа.

В понеделник ще му бъде искана постоянна мярка „Задържане под стража“.

Това е 11-та нарколаборатория, разкрита от сливенските полицаи от началото на 2013 година до сега. За това време са задържани 18 лица, които са осъдени.

Задържани са и 130 г хероин, над 2 кг синтетична дрога, унищожени са и над 2 000 растения марихуана.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари