Разбиха на парчета мемориална плоча в Средец

0

Мемориалът се намира е центъра на града на площад „Свобода“ където, както казват местните хора, е събрана цялата история на града. Сега гранитна плоча, на която са написани имената за героите, е разбита на парчета.

Възмутени от вандалския акт жители на Средец се свързват с Actualno.com, за да изразят възмущението си от постъпката: „Видях първо, че пейките пред Клуба на пенсионера, който се намира на улица „Димитър Кичев“, близо до паметника, са счупени. Те скоро бяха ремонтирани и боядисани, но сега отново са за ремонт. Цяло лято се ползват, не само от възрастните, но и от млади хора и не се е случило такова нещо, а сега точно по празниците да се случи това. Още по-лошото е, че паметната плоча в счупена. Тя е поставена преди около десет години, а преди няколко години беше завършена. На нея са имената на всички наши съграждани, които са загинали в три войни. Напълно е възможно и имената на дедите на извършителите да са написани на тази плоча“.

Въпреки неодобрението на вандалския акт, хората не искат да кажат имената си, защото се страхуват да не последват нови нападения над подобни обекти.

Площад „Свобода“ в Средец и църковната градинка, където се намира паметната плоча, са място за срещи на хората от града, има детски кътове, кафенета. "Въпреки оживлението досега не се е случвало подобно посегателство. Болно ни е, че точно по празниците стават такива неприятни неща", казват възмутените граждани.

През миналата година Министерството на отбраната е отпуснало 8 хиляди лева за цялостното довършване на мемориала. За вандалския акт е подаден е сигнал в полицията и извършителите се издирват.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари