Равни ли са възможностите в българското общество обсъдиха в Русе

0

Равни ли са възможностите за кариерно развитие на българските жени и мъже, дали жените се въздържат от предприемаческа дейност, съществува ли неравенство поради традиционно съществуващи стереотипи и др.

Това са само част от въпросите, които обсъдиха заедно ученици, учители и представители на регионални институции вчера по време на конференцията „Бъди ментор, мисли като предприемач“,  организирана от Първо частно училищеЛеонардо да Винчи“.

Участниците дискутираха върху различните гледни точки за феминизиране на професиите, квотния принцип при приемане в учебни заведения или при формирането на управляващи органи, обществените ценности и нагласи, практическите аспекти при наемане на работници от двата пола.

Конференцията беше организирана по проект „Равенство между половете и предприемачество за всички“, подкрепен от европейската програма „Еразъм +“, който се изпълнява от организации от шест държави с водещ партньор Национален колеж „Униря“, Румъния. Училище „Леонардо да Винчи“ е единственият български партньор в мащабната международна инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари