Какво предвижда планът за градско възстановяване и развитие на Русе?

0
Целта е включване на допълнителни проекти извън одобрените зони за въздействие за подкрепа на функционални връзки на града с неговата периферия
Целта е включване на допълнителни проекти извън одобрените зони за въздействие за подкрепа на функционални връзки на града с неговата периферия

Вчера в сградата на Община Русе се проведе публично обсъждане на предложението за изменение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Русе.

На събитието заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански представи предвидените промени, които включват допълнителни обекти в обхвата на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Русе 2014-2020 г.

Изменението се допуска като допълнение на част II „Стратегия и цели на плана“ и на част III „Управление на реализацията/прилагането на плана“, както и с цел включване на допълнителни проекти извън одобрените зони за въздействие за подкрепа на функционални връзки на града с неговата периферия.

Допълнението към Програмата за реализация на ИПГВР на гр. Русе предвижда включването на следните нови проекти: „Подготовка за изпълнение на Интегрирана система за градски транспорт на град Русе – 3 етап – обект „Тролейбусно депо“; „Цялостно оборудване на сградата на Нумизматичен музей Русе и създаване на три паралелни структури: експозиционна част, виртуален музей и учебен музей“ и „Изграждане на инсталация за преработка на отработени масла чрез безотпадна хидро-крекинг технология и производство на висококачествени базови компоненти“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари