Община Русе с идеен проект за реконструкция на улиците "Плиска" и "Доростол"

0
Доизграждане на кейовата стена и модернизиране на кръговото кръстовище на Дунав мост са други проекти, с които община Русе имат готовност да кандидатства
Доизграждане на кейовата стена и модернизиране на кръговото кръстовище на Дунав мост са други проекти, с които община Русе имат готовност да кандидатства Снимка: bTV

Доизграждане на кейовата стена, модернизиране на кръговото кръстовище на Дунав мост и реконструкция на улиците „Плиска“ и „Доростол“

Това са част от идейните проекти, с които Община Русе има готовност да кандидатства през новия програмен период на Interreg V-A Румъния – България. Това стана ясно на провелата се днес Годишна конференция на Програмата за трансгранично сътрудничество в зала „Европа“ на Доходно здание.

В нея взеха участие редица експерти, като България беше представена от Ивайло Кадишев – директор на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи” в Община Русе, Цветан Йорданов – началник отдел „Международно сътрудничество и проекти“, както и финансовият експерт на Съвместния секретариат Славена Желева.

По думите на Ивайло Кадишев се обсъждат и проектни идеи за превенция при бедствия и аварии като част от приоритетните оси за следващия програмен период. Той предвижда още и разработването на проекти, свързани с образованието, науката и инфраструктурата, както и с намаляване на въглеродните емисии.

На конференцията стана ясно и какви проекти са реализирани или са в процес на осъществяване по петте приоритетни оси на Програмата Interreg V-A - Добре свързан регион, Зелен регион, Безопасен регион, Квалифициран и приобщаващ регион и Ефективен регион. До момента са финансирани 172 проекта, като 70 от тях са реализирани в сферата на екологията и културното развитие, а други 55 са в процес на изпълнение и предстои да бъдат завършени до края на 2023 г.

Сред най-големите проекти по предходната програма са реконструирането на булевардите „Тутракан“, „Липник“ и "Трети март", възстановяването на Пантеона, както и изграждането на кейовата стена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари